Søk

Design dine egne maler for Microsoft Teams

Når du oppretter et nytt team i Microsoft Teams, får du oversikt over en rekke potensielle maler. Disse malene kan administreres fra ders Microsoft 365 Admin Portal.


Hvor kommer malene fra og hvem er det som adminsitrerer dem?

Microsoft har definert et sett med maler for dere, som nå automatisk dukker opp dersom dere oppretter et nytt team. Det er ikke sikkert at alle disse er aktuelle for dere. Dersom dere ønsker å fjerne disse, må dette gjøres fra Admin Portalen under Teams.


I tillegg til å administrere eksisterende maler, kan dere enkelt legge til én eller flere nye maler. Er dere noen av de som ikke har benyttet kanalen Generelt tidligere? Den kanalen kan dere nå velge bort, derom det er ønskelig. Her kan dere eksepelvis opprette en mal for prosjekter, som har kanaler som heter Fase 1, Fase 2, Fase 3 etc. Bruk tiden på å kartlegge reele behov, ikke gå for standarder som ikke har reel verdi.


Fra Admin Portalen kan dere legge til egne maler:Dere kan enkelt fjerne eksisterende forslag fra Microsoft, dersom disse ikke er match til deres behov. Under Teammaler i Admin Portalen har dere full kontroll.

Hvordan fungerer det for bedriftens medarbeidere?


Når dere velger å opprette et nytt Team, får dere nå valg ut ifra bedriftens maler. Dersom du ikke ønsker å benytte noen av malene, velger medarbeideren Fra grunnen av. Alle maler dere definerer selv inne i Admin Portalen, kommer opp som alternativer på denne oversikten. På samme måte kan dere velge bort Microsoft sine forslag.


Velg malen som passer ditt behov

I neste steg får du presentert oppsettet til malen, før du får valget om Teamet skal være Privat eller Offentlig. Her er det viktig at dere har en forståelse for hva som skjer med søkbarhet i Teamet, dersom dere velger Privat. En god grunnregel er Alt skal være åpent, inntil det foreligger en spesifisert grunn til at det skal være lukket.
Hva bør vi gjøre?

Still alltid behov fremfor mulighet. Sett dere ned å skisser hvilke maler, kanaler og applikasjoner som er verdiskapende for deres medarbeidere. Er det generiske behov som gjør at det er hensiktismessig med maler? Dersom svaret er "Ja" på dette, setter dere opp alternativene før dere går til administratoren for Microsoft 365 og får det satt opp.Trenger dere bistand?

Vi hjelper dere gjerne med det riktige oppsettet og de riktige innstillingene.

Advivo AS

922 585 091

Tollbugata 8B,

0152 Oslo

Tel: 47755441

Post@advivo.no

  • Linkedin Sosiale Ikon
  • Facebook
  • Instagram